Vietējie projekti

Vietējie projekti

2018/06/02 Bolderājas svētki Latvijas 100gadei

Bolderājas svētki Latvijas 100gadei

Skolas mācību gada noslēgumā, sagaidot vasaru, ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas iniciatīvu pirmajā kopīgajā projektā “Bolderājas svētki Latvijas 100gadei” 2. jūnijā bija apvienojušās gan vietējās skolas - Rīgas 19. vidusskola, Rīgas 33. vidusskola, Rīgas Daugavgrīvas vidusskola un Latvijas Jūras akadēmija, gan Bērnu un jauniešu centrs “Bolderāja” un Bolderājas bibliotēka, kas harmoniskā saskaņā veidoja apkaimes svētkus, veltītus Latvijas 100gadei un Starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai. Visi plānotie pasākumi stilizētā apkaimes kartē iezīmēja salas un saliņas, savstarpēji savienotas ar takām (ielām), kuras izstaigājamas visiem svētku apmeklētājiem.

MŪZIKAS UN MĀKSLAS SALĀ – Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas dārzā visas dienas garumā notika Latvijas jauniešu mūzikas grupu festivāls-konkurss BOLDSOUND. Šogad festivāls-konkurss notika jau ceturto reizi un pulcēja jauniešu grupas no dažādām Latvijas skolām. BOLDSOUND festivāla koncertā uzstājās dažādi profesionāli un skolu ansambļi. Pēc koncerta notika žūrijas, grupas Very Cool People meistarklase, kur viņi dalījās savā skatuves pieredzē un sniedza ieteikumus konkursa dalībniekiem. Konkurss-festivāls BOLDSOUND noslēdzās ar laureātu koncertu un grupas Very Cool People aizrautīgo koncertu. Dienas garumā skolas pagalmā darbojās Radošās darbnīcas, kuras vadīja skolas programmas “Vizuāli plastiskā māksla” skolotāji. Svētku apmeklētāji tika aicināti aplūkot vairākas skolas audzēkņu darbu izstādes - skolas audzēkņu noslēguma darbu izstādi, Ornaments un tautas tērpi. 

Paralēli festivālam-konkursam BOLDSOUND arī citās Bolderājas un Daugavgrīvas vietās notika dažādi Bolderājas svētku pasākumi.

EKO SALĀ apvienojās Rīgas 19. vidusskola un Bērnu un jauniešu centrs “Bolderāja”, pulcējot svētku apmeklētājus 19. vidusskolas dārzā. Koncertā uzstājās Bērnu un jauniešu centra “Bolderāja” muzikālo un deju kolektīvu audzēkņi, kā arī viesi no Sankt-Pēterburgas. Īpaši pirms tam sagatavoto koncertprogrammu kuplināja arī modes un karatē demonstrējumi, kā arī dažādas radošās darbnīcas. Rīgas 19. vidusskola ir iesaistījusies Ekoskolu programmā, kas ir šobrīd populārākais vides izglītības modelis pasaulē, tāpēc svētkos tika piedāvātas Eko skolas radošās darbnīcas.

VĒSTURES UN DROŠĪBAS SALIŅU notikumi risinājās Rīgas 33. vidusskolā. Vēstures saliņā interesentiem tika piedāvāts skolas muzeja apmeklējums gida vadībā, kurā tie varēja  iepazīties ne tikai ar skolas, bet arī ar visas apkaimes vēsturi. Interese bija ļoti liela un ne viens vien Bolderājas iedzīvotājs bija pārsteigts par šāda muzeja esamību un kvalitatīvo ekspozīciju. Drošības saliņā skolas Ugunsdzēsēju pulciņš demonstrēja, kā rīkoties dažādās ārkārtas situācijās, pārsteidzot skatītākus ar savu veiklību un mērķtiecību uzdevumu izpildē. Pēc demonstrējumiem arī svētku apmeklētājiem tika dota iespēja pamēģināt šķēršļu joslu

BĒRNU SALIŅĀ, kas atradās Bērnu un jauniešu centrā “Bolderāja” apmeklētājiem bija iespēja izzināt mikrorajona vēsturisko nozīmi, iepazīstoties ar izstādi ”Rīgas galvenā nomale. Toreiz un tagad.” Vēl varēja piedalīties interaktīvā spēlē ”Bolderāja, cik gan bagāta tu esi!”, atpazīstot apkaimes vēsturiskās un kultūrvēsturiskās vietas un ēkas.

SPORTA SALAS aktivitātes notika Daugavgrīvas vidusskolas stadionā. Sākotnēji svētku apmeklētāji varēja piedalīties ”Sporto Rīga” treniņā, bet pēc tam daži no tiem pārbaudīja savas precizitātes prasmes futbolā un florbolā.

DROŠĪBAS SALAS saimnieki bija Latvijas Jūras akadēmija, kas pretim Daugavgrīvas cietoksnim rādīja, kā sienami jūras mezgli, ko nozīmē jūras karogu valoda, bet tās audzēkņi sniedza paraugdemonstrējumus izdzīvošanā uz ūdens. 

VĒSTURES SALA atradās Bolderājas bibliotēkas telpās, kur notika apkaimes vēsturisko foto izstāde un apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar projektu ”Bolderājas stāsti”. Aktīvi tika apmeklētas Bibliotēkas darbinieku piedāvātās ekskursijas pa Bolderāju, iepazīstot Bolderājas vecās ēkas un to vēsturi.

Svētki deva iespēju labvēlības un nepiespiestības apstākļos satikties un iepazīties ar līdzīgu interešu cilvēkiem, nojaukt robežu starp dažādiem sociālajiem slāņiem, veidojot kopienas piederības sajūtu. Priecē, ka Svētku apmeklētāji bija gan no Bolderājas un Daugavgrīvas, gan arī no dažādiem Rīgas un pat Latvijas rajoniem.

Bolderājas Svētki tika iekļauti Latvijas valsts simtgades programmā. Svētkus atbalstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Valsts Kultūrkapitāla fonds, AS Latvijas finieris, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas atbalsta biedrība, Eiropas skaņa, Impresario Baltica, Ink Idea lielformāta druka, dizaina studija Laimes Lāde, ceptuve Krūklis, Grand Food.

 

 

 

 

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu