Aktualitātes

Aktualitātes

2023/01/20 Slāvu kultūras pēcpusdiena

Slāvu kultūras pēcpusdiena

Projekta “Vienota sabiedrība” ietvaros visus interesentus un īpaši - Bolderājas iedzīvotājus - laipni  aicinām uz Slāvu kultūras pēcpusdienu, kas otrdien, 2023. gada 31. janvārī plkst. 18.00, norisināsies Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas Izstāžu zālē (Rīgā, Stūrmaņu ielā 31).

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīt, kādas teritorijas aptver slāvu kultūras reģions un kāds ir tā dalījums. Īpašā viešņa Tatjana Ospennikova – BBC žurnāliste un vizuālu stāstu māksliniece – iepazīstinās ar savu vizuālo daiļradi un darbu starptautiskajā žurnālistiskā. Otra īpašā viešņa – Ludmila Čerņavska – Slāvu kultūras biedrības “Rodņik” biedre un Slāvu folkloras kopas “Slavjanočki” dalībniece pastāstīs par paveikto un sasniegto darbojoties gan biedrībā, gan folkloras kopā. Kopā ar Ludmilu apmeklētāji iepazīs arī slāvu tradicionālos svētkus un to līdzības ar latviešu tradicionālajiem svētkiem.

Pasākuma muzikālajā daļa varēs klausīties, kā skan gusļi – vecākais austrumslāvu stīgu instruments, kas radniecīgs mūsu koklei, vēl Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izpildījumā skanēs plaši pazīstama slāvu komponistu klaviermūzika, kā arī mūsdienu komponistes dziesma.

Būs skatāma arī Rudens radošo darbnīcu un BMMS Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde.

Slāvu kultūras pēcpusdiena tiek organizēta projektā “Vienota sabiedrība”, ko īsteno biedrība “Sadarbības platforma” sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu.  

Biedrības “Sadarbības platforma” projektu “Vienota sabiedrība”  (Nr. 2022.LV/MTSP/15) finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild biedrība “ Sadarbības platforma”. 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu