Konkursi

Konkursi

2020/10/21

Stīgo, Radi Bolderājā! 2020

Martā plānotais konkurss “STĪGO, RADI BOLDERĀJĀ!” tika organizēts paplašinot skolas jau vairākkārt rīkotā jauno vijolnieku, čellistu un altistu konkursa robežas, tajā iekļaujot arī jaunu konkursu Latvijas Mākslas skolu audzēkņiem. 

Konkursa novitāte – komponista Jēkaba Nīmaņa skaņdarbi vijolei un čellam, kas komponēti, ņemot vērā dažādu vecuma grupu izpildītāju tehnisko varēšanu un izglītības programmas prasības. Komponists skaņdarbus iesniedza laicīgi, lai jaunie mūziķi varētu sākt gatavoties konkursam.

Otra novitāte – konkurss jaunajiem māksliniekiem divās kārtās. 1. kārtā mākslas skolu audzēkņi vizualizēja Jēkaba Nīmaņa dziesmas, kuras izvēlējās pēc komponista sastādīta saraksta. Konkursa 1. kārtā tika iesniegti vairāk kā 100 darbi no Latvijas mākslas skolām. Konkursa žūrijā piedalījās neatkarīga eksperte – mākslas un dizaina pedagoģē, māksliniece Dace Blūma. Kā 2. kārtas dalībniekus žūrija izvēlējas 18 darbu autorus 3 vecuma grupās no 4 Latvijas skolām – Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas, Olaines Mūzikas un mākslas skolas, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās pamatskolas, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas. 

Konkursa 2. kārta norisinājās attālināti. Katra skola organizēja darbu uz vietas, bērniem strādājot izolēti citam no cita. Darba process tika dokumentēts, gala darbi skanēti un sūtīti konkursa žūrijai attālināti. Tā kā 2. kārtas uzdevums bija ideja animācijas filmai “Tulpītes” pēc Jēkaba Nīmaņa dziesmas, žūrijas darbā attālināti piedalījās komponists, izsakot savu viedokli.

2. kārtas laureāti:

I grupa - Toms Logins, Sofija Dukāte, Rute Otomere - Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola.

II grupa - Aivars Smilškalns, Enija Zagorska - Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola, Līna Aveniņa - Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošā pamatskola

III grupa - Agnese Banga - Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola, Arina Žukova - Bolderājas Mūzikas un mākslas skola, Diāna Labanovska - Olaines Mūzikas un mākslas skola.

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu