Aktualitātes

Aktualitātes

2021/06/04 Tēlnieka Paula Jaunzema skulptūras "Mūzikai un Mākslai" atklāšana

Tēlnieka Paula Jaunzema skulptūras "Mūzikai un Mākslai" atklāšana

Šodien Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas dārzā, Stūrmaņu ielā 31, notika tēlnieka Paula Jaunzema skulptūras “Mūzikai un Mākslai” atklāšana, kurā piedalījās Valsts prezidents Egils Levits.

Skulptūra “Mūzikai un Mākslai” ir veltījums skolas trīsdesmitajā dzimšanas dienā, kuru pandēmijas dēļ nebija iespējams publiski atklāt skolas jubilejas laikā. Tā ir veidota no granīta – 3 metrus augsta un 9 tonnas smaga un atspoguļo skolas galvenās darbības jomas. Pasaulē notiekošo notikumu ēnā, skulptūras monuments iegūst arī simbolisku vērtību -  Ars longa, vita brevis (lat.māksla mūžīga, dzīve īsa).

Bolderājas Mūzikas un mākslas skola savā pastāvēšanas laikā ir kļuvusi par nozīmīgu kultūras un kultūrizglītības vietu Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimē. Skolā notiek aktīva kultūras dzīve organizējot koncertus, izstādes un piedaloties dažādos sadarbības projektos. Skola atrodas Bolderājas centrā – Rīgas pilsētas daļā, kur līdz šim nav bijuši aplūkojami nozīmīgi laikmetīgās mākslas darbi. 

Skulptūras autors – apkaimē dzīvojošais tēlnieks Pauls Jaunzems, kurš šogad, savā jubilejas gadā, ir saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni un iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku, ir sarīkojis vairākas personālizstādes un piedalījies grupu izstādēs starptautiskos tēlniecības simpozijos un plenēros Latvijā un ārvalstīs. Saņēmis apbalvojumus, piedalījies skulptūru konkursos un realizējis vērā ņemamus darbus vidē. Tēlnieka darbi aplūkojami viņa radītajā brīvdabas skulptūru parkā Vakarbuļļos. Tagad viņa skulptūra būs arī Bolderājas centrā, priecējot gan skolas audzēkņus, vecākus un darbiniekus, gan apkaimes iedzīvotājus un viesus, vienlaicīgi paužot lepnumu par mūsu apkaimē dzīvojošu radošu personību. Skulptūras makets ir Paula Jaunzema dāvinājums skolas jubilejā. 

Projektu atbalstīja Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas atbalsta biedrība, kā arī skolas audzēkņu vecāki un darbinieki.

Pēc skulptūras atklāšanas viesi tika iepazīstināti ar Mākslas nodaļas audzēkņu nobeiguma darbu izstādi.

Vairāk attēlu galerijā. Foto: J. Porieties.

 

Informējam, ka tīmekļa vietnē tiek izmantotas tehniskās sīkdatnes, lai identificētu tīmekļa vietnes lietotāju sesijas laikā. Lai uzzinātu vairāk par tīmekļa vietnē izmantotajām tehniskajām sīkdatnēm, lūdzam noklikšķināt uz linka “Sīkdatņu politika”. Noklikšķinot uz pogas “Sapratu”, jūs aizvērsiet brīdinājuma logu.Sapratu